Vafle
- hladká špaldová mouka 300 g
- cukr 50 g
- kypřicí prášek 1 sáček
- máslo (rozpuštěné máslo) 50 g
- vejce 2 ks
- mléko nebo voda 500 ml
K podávání
- vanilková zmrzlina
- jahody (čerstvé jahody)
- čokoládová srdíčka
Postup přípravy
- Mouku, cukr a kypřicí prášek rozmíchejte ve velké míse. Přidejte rozpuštěné máslo, vejce a postupně přilévejte mléko. Vymíchejte metličkou krásně hladké těsto – pro lepší konzistenci těsta můžete použít šlehač. Hotové těsto nechte odpočinout a mezitím si rozehřejte sendvičovač s plotýnkami na vafle.
- Jakmile zhasne zelené světýlko, můžete pomocí naběračky těsto nalít na plotýnky. Zavřete sendvičovač a nechte v něm vafle péct 20 minut.
- Hotové vafle podávejte ještě teplé. Skvělé jsou s porcí vanilkové zmrzliny, čerstvými jahodami a čokoládovými srdíčky.
Zamilované vafle s vanilkovou zmrzlinou a jahodami Zdroj: archiv MORA