Kitchen Story

Vafle s malinovou omáčkou z portského vína

Moje hodnocení
12x

Těsto na vafle si můžete v klidu připravit již den předem a zakryté ho v míse nechat v lednici odležet do druhého dne. Chladem se proces kynutí zpomalí a ráno na vás v lednici bude čekat krásně vykynuté těsto, připravené rovnou k použití. Vafle s malinovou omáčkou jsou jako stvořené pro línou snídani!

4 porce
90 minut
belgická

Suroviny

Malinová omáčka

Postup přípravy

  1. Do menšího rendlíku nalijte část ovesného mléka a lehce zahřejte. Do teplého mléka rozdrobte droždí, přidejte špetku mouky a nechte vzejít kvásek.
  2. Kokosový olej nebo ghí rozpusťte.
  3. Do velké mísy prosejte všechnu mouku. Přidejte zbylé mléko, žloutky (bílky dejte bokem), vzešlý kvásek, rozpuštěný olej, med a špetku soli. Dobře promíchejte a dejte na teplé místo odležet alespoň hodinu.
  4. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně zapracujte do vykynutého těsta.Ve vaflovači tvořte jednotlivé vafle. Hotové je pak odkládejte ideálně na mřížku, aby nezvlhly.
  5. Do menšího rendlíku dejte všechny ingredience na omáčku a zahřejte. Vše společně rozšlehejte ponorným mixérem.
  6. Vafle servírujte ideálně ještě teplé s malinovou omáčkou z portského vína a ovocem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty