Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vafle s malinovou omáčkou z portského vína
Suroviny (4 porce)
- špaldová mouka 170 g
- pohanková mouka 130 g
- ovesné mléko 300 ml
- čerstvé droždí 30 g
- kokosový olej nebo ghí 125 g
- med 4 lžíce
- vejce 2 ks
- špetka soli
Malinová omáčka:
- maliny 100 g
- portské víno 50 ml
- med 2 lžíce
- voda 1 lžíce
Postup
- Do menšího rendlíku nalijte část ovesného mléka a lehce zahřejte. Do teplého mléka rozdrobte droždí, přidejte špetku mouky a nechte vzejít kvásek.
- Kokosový olej nebo ghí rozpusťte.
- Do velké mísy prosejte všechnu mouku. Přidejte zbylé mléko, žloutky (bílky dejte bokem), vzešlý kvásek, rozpuštěný olej, med a špetku soli. Dobře promíchejte a dejte na teplé místo odležet alespoň hodinu.
- Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně zapracujte do vykynutého těsta.Ve vaflovači tvořte jednotlivé vafle. Hotové je pak odkládejte ideálně na mřížku, aby nezvlhly.
- Do menšího rendlíku dejte všechny ingredience na omáčku a zahřejte. Vše společně rozšlehejte ponorným mixérem.
- Vafle servírujte ideálně ještě teplé s malinovou omáčkou z portského vína a ovocem.
Kitchen story
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.