Vafle s malinovou omáčkou z portského vína
Zdroj: Kitchen Story
Vafle s malinovou omáčkou z portského vína
Zdroj:
Kitchen Story
Těsto na vafle si můžete v klidu připravit již den předem a zakryté ho v míse nechat v lednici odležet do druhého dne. Chladem se proces kynutí zpomalí a ráno na vás v lednici bude čekat krásně vykynuté těsto, připravené rovnou k použití. Vafle s malinovou omáčkou jsou jako stvořené pro línou snídani!
4 porce
90 minut
belgická
Postup přípravy
-
Do menšího rendlíku nalijte část ovesného mléka a lehce zahřejte. Do teplého mléka rozdrobte droždí, přidejte špetku mouky a nechte vzejít kvásek.
-
Kokosový olej nebo ghí rozpusťte.
-
Do velké mísy prosejte všechnu mouku. Přidejte zbylé mléko, žloutky (bílky dejte bokem), vzešlý kvásek, rozpuštěný olej, med a špetku soli. Dobře promíchejte a dejte na teplé místo odležet alespoň hodinu.
-
Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a opatrně zapracujte do vykynutého těsta.Ve vaflovači tvořte jednotlivé vafle. Hotové je pak odkládejte ideálně na mřížku, aby nezvlhly.
-
Do menšího rendlíku dejte všechny ingredience na omáčku a zahřejte. Vše společně rozšlehejte ponorným mixérem.
-
Vafle servírujte ideálně ještě teplé s malinovou omáčkou z portského vína a ovocem.
Vafle s malinovou omáčkou z portského vína 2
Zdroj: Kitchen Story
Vafle s malinovou omáčkou z portského vína 2
Zdroj:
Kitchen Story