Suroviny
- bílý jogurt 150 ml
- vejce 1 ks
- máslo (rozpuštěné ) 50 g + na vymazání vaflovače
- hladká mouka 50 g
- med 1 lžíce
- kukuřičný škrob 1 lžička
- jedlá soda 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- V míse smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva, kukuřičný škrob, sodu a sůl.
- K sypké směsi přidejte jogurt, vejce, med a máslo a důkladně promíchejte.
- Do vymazaného vaflovače lijte směs a pečte vafle dozlatova.
- Vafle podávejte s jogurtem, čerstvými jahodami a posypané cukrem.
PRIMA TIP: Nezdá se vám odstín másla? Věděli jste, že jeho barva se liší v závislosti na ročním období, a tedy krmivu dojnic? V době pastvy a zeleného krmení je máslo žlutější díky vyššímu obsahu karotenu. Naopak v zimním období je spíše bílé. Nebarvené máslo má přirozeně smetanově lehce nažloutlou barvu. Další informace o kvalitě potravin najdete na webu akademiekvality.cz.