Suroviny
- Mouka 250 g
- Vejce 4 ks
- Cukr 3 lžíce
- špetka soli
- droždí 20 g
- rozpuštěné máslo 100 g
- vlažné mléko 300 ml
K podávání
- čerstvé maliny
- moučkový cukr
- mléčná čokoláda
Postup přípravy
- Udělejte si kvásek – smíchejte 20 g droždí, špetku mouky a cukru, vše zalijte trochou vlažného mléka a nechte vzejít.
- Žloutky smíchejte s cukrem a vyšlehejte do pěny.
- Do mouky přidejte cukr, špetku soli, vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo, žloutky, zbylé mléko a vypracujte hladké a mírně tekuté těsto.
- Nechte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
- Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do vykynutého těsta, dokud se dokonale nespojí.
- Na rozpálený vaflovač postupně lijte těsto a nechte vafle upéct dozlatova.
- Podávejte s ovocem a roztopenou mléčnou čokoládou.