zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vafle ze špaldové mouky s podmáslím a jablečným pyré
Autor: Pečeme bez cukru Vafle ze špaldové mouky s podmáslím a jablečným pyré

Vafle ze špaldové mouky s podmáslím a jablečným pyré

Hodnoceno: 3x
Pro přípravu sladkých vaflí není třeba přidávat bílý cukr, pro zdravější verzi použijte ke slazení jablečné pyré, které těstu navíc dodá příjemnou příchuť a šťavnatost.
do 1 hodiny
asi 12 ks porcí

reklama

Postup

  1. Na přípravu těsta rozřízněte vanilkový lusk a vyškrábněte dřeň.
  2. V kuchyňském robotu vyšlehejte do pěny máslo s vanilkovou dření a solí. Přimíchejte jablečné pyré, podmáslí a vejce. Do mouky vmíchejte kypřicí prášek, vše prosejte do směsi a krátce promíchejte.
  3. Styčné plochy vaflovače tence potřete máslem nebo olejem a vaflovač zahřejte. Potom nalijte jednu naběračku těsta, přiklopte víko a vafle upečte dozlatova. Po vyjmutí z vaflovače je nechte zchladnout na kuchyňské mřížce. Stejným způsobem pokračujte do spotřebování těsta. Budete mít asi 12 vaflí.
  4. Podle chuti podávejte vafle se šlehačkou a ovocnou omáčkou.

PRIMA TIP: Množství vaflí závisí na velikosti vaflovače. Typy se čtvercovým tvarem na belgické vafle potřebují víc těsta, vaflovače ve tvaru srdíček pak menší množství.

Vafle ze špaldové mouky s podmáslím a jablečným pyré
Autor: Pečeme bez cukru Vafle ze špaldové mouky s podmáslím a jablečným pyré

reklama

Pečeme bez cukru
Susann Kreihe

Skvělé moučníky, jaké známe ze starých receptářů, vyladila autorka do moderní podoby, v níž nemá místo bílý cukr. Záviny, drobenkové koláče, jemné krémy – to vše se povede i bez něj. Kniha pro ty, kdo milují sladké, ale jsou na sebe přísní i pro ty, kdo to prostě občas chtějí vyzkoušet i jinak, ale v žádném případě se nemusejí vzdát potěšení, jaké má dobrý moučník v popisu práce.

Vydalo nakladatelství Esence / Euromedia.

Související témata: vafle , Malá jídla