Susann Kreihe

Vafle ze špaldové mouky s podmáslím a jablečným pyré

Moje hodnocení
3x

Pro přípravu sladkých vaflí není třeba přidávat bílý cukr, pro zdravější verzi použijte ke slazení jablečné pyré, které těstu navíc dodá příjemnou příchuť a šťavnatost.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • vanilkový lusk 1/2 ks
  • máslo (změklé máslo) 150 g
  • sůl 1 špetka
  • jablečné pyré 250 g
  • hladká mouka (podmáslí) 250 ml
  • vejce 6 ks
  • špaldová mouka typu 630 500 g
  • kypřicí prášek 1 sáček
  • máslo nebo neutrální rostlinný olej na vymazání vaflovače
  • šlehačka k podávání
  • ovocná omáčka k podávání

Postup přípravy

  1. Na přípravu těsta rozřízněte vanilkový lusk a vyškrábněte dřeň.
  2. V kuchyňském robotu vyšlehejte do pěny máslo s vanilkovou dření a solí. Přimíchejte jablečné pyré, podmáslí a vejce. Do mouky vmíchejte kypřicí prášek, vše prosejte do směsi a krátce promíchejte.
  3. Styčné plochy vaflovače tence potřete máslem nebo olejem a vaflovač zahřejte. Potom nalijte jednu naběračku těsta, přiklopte víko a vafle upečte dozlatova. Po vyjmutí z vaflovače je nechte zchladnout na kuchyňské mřížce. Stejným způsobem pokračujte do spotřebování těsta. Budete mít asi 12 vaflí.
  4. Podle chuti podávejte vafle se šlehačkou a ovocnou omáčkou.

PRIMA TIP: Množství vaflí závisí na velikosti vaflovače. Typy se čtvercovým tvarem na belgické vafle potřebují víc těsta, vaflovače ve tvaru srdíček pak menší množství.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Susann Kreihe

Susann Kreihe

Skvělé moučníky, jaké známe ze starých receptářů, vyladila autorka do moderní podoby, v níž nemá místo bílý cukr. Záviny, drobenkové koláče, jemné krémy – to vše se povede i bez něj. Kniha pro ty, kdo milují sladké, ale jsou na sebe přísní i pro ty, kdo to prostě občas chtějí vyzkoušet i jinak, ale v žádném případě se nemusejí vzdát potěšení, jaké má dobrý moučník v popisu práce.

Vydalo nakladatelství Esence / Euromedia.


Přečtěte si také

Recepty