Susann Kreihe

Vafle ze špaldové mouky s podmáslím a jablečným pyré

Moje hodnocení
24x

Pro přípravu sladkých vaflí není třeba přidávat bílý cukr, pro zdravější verzi použijte ke slazení jablečné pyré, které těstu navíc dodá příjemnou příchuť a šťavnatost.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na přípravu těsta rozřízněte vanilkový lusk a vyškrábněte dřeň.
  2. V kuchyňském robotu vyšlehejte do pěny máslo s vanilkovou dření a solí. Přimíchejte jablečné pyré, podmáslí a vejce. Do mouky vmíchejte kypřicí prášek, vše prosejte do směsi a krátce promíchejte.
  3. Styčné plochy vaflovače tence potřete máslem nebo olejem a vaflovač zahřejte. Potom nalijte jednu naběračku těsta, přiklopte víko a vafle upečte dozlatova. Po vyjmutí z vaflovače je nechte zchladnout na kuchyňské mřížce. Stejným způsobem pokračujte do spotřebování těsta. Budete mít asi 12 vaflí.
  4. Podle chuti podávejte vafle se šlehačkou a ovocnou omáčkou.

PRIMA TIP: Množství vaflí závisí na velikosti vaflovače. Typy se čtvercovým tvarem na belgické vafle potřebují víc těsta, vaflovače ve tvaru srdíček pak menší množství.

Zdroj receptu

Susann Kreihe

Susann Kreihe

Skvělé moučníky, jaké známe ze starých receptářů, vyladila autorka do moderní podoby, v níž nemá místo bílý cukr. Záviny, drobenkové koláče, jemné krémy – to vše se povede i bez něj. Kniha pro ty, kdo milují sladké, ale jsou na sebe přísní i pro ty, kdo to prostě občas chtějí vyzkoušet i jinak, ale v žádném případě se nemusejí vzdát potěšení, jaké má dobrý moučník v popisu práce.

Vydalo nakladatelství Esence / Euromedia.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů