Suroviny
- vejce natvrdo 6 ks
- jablečný ocet 250 ml
- voda 250 ml
- cukr krupice 1 lžíce
- sůl 1 lžíce
- červená řepa (oloupaná a nakrájená na kostičky) 2 ks
- avokádo 1 ks
- majonéza 2 lžíce
- citronová šťáva 2 lžičky
- bylinky (pažitka a/nebo kopr, nasekané najemno)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Ve středně velkém hrnci promíchejte ocet, vodu, cukr, sůl a kostičky řepy. Uveďte do varu, pak vypněte a nechte stranou úplně vychladnout. Nálev přelijte do uzavíratelné sklenice, vložte oloupaná vejce a zavřená nechte nejméně 8 hodin až přes noc v chladu marinovat.
- Vejce, která teď získala krásně narůžovělou barvu, vyndejte z marinády děrovanou naběračkou. Osušte je opatrně papírovou utěrkou, podélně rozkrojte a vyndejte žloutky.
- Žloutky ručně nebo v robotu utřete s dužinou avokáda, majonézou, citronovou šťávou, solí, pepřem a bylinkami dohladka. Hmotu naplňte do cukrářského sáčku (nebo silnějšího plastového, jemuž pak ustřihnete roh) a ozdobně jí naplňte půlky vajec.
- Ozdobte snítkou bylinky a podávejte.
Vyzkoušejte také výtečnou a velmi jednoduchou vajíčkovou pomazánku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE