zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Naložená vejce Momofuku
Autor: L. A. CREATIVE FOOD Naložená vejce Momofuku

Naložená vejce Momofuku

Hodnoceno: 1x
Verze „čínských“ vajec v podání ikonického restauračního řetězce šéfkuchaře Davida Changa obletěla internetový svět. Abyste za ním nebyli pozadu, tady jsou. Podávejte je jako překvapivou chuťovku.
do 30 minut
6 porcí

reklama

Postup

  1. V míse promíchejte v teplé vodě cukr, aby se rozpustil, pak vmíchejte ocet a sójovou omáčku. Čerstvě uvařená vejce vkládejte do jiné mísy, naplněné studenou vodou a ledem. Tak se ihned ukončí var a vejce zůstanou uvnitř krémově vláčná.
  2. Jakmile vejce vychladnou (a voda už nebude tak ledová), oloupejte je přímo ve vodě, tak zachováte jejich dokonalý tvar. Přesuňte je do mísy s nálevem a v ledničce nechte marinovat od 2 do 6 hodin – dávejte pozor, aby byla stále ponořená v nálevu a probarvila se tak stejnoměrně, položte na ně třeba malý talířek. Pokud nemáte sójovou omáčku se sníženým obsahem soli, marinujte vejce spíš kratší dobu. Pak je vyjměte a uchovejte v uzavřené nádobě (takto vydrží v chladu až 1 měsíc), nálev můžete použít i na další várku vajec.
  3. Vejce podávejte rozkrojená, poprášená solí a pepřem.

PRIMA TIP: Vejce vařte přesně 6 minut a 50 vteřin (to je to hlavní tajemství) ve vroucí vodě, jimiž ještě první 1 ½ minuty zlehka promíchávejte, aby se teplo rozložilo stejnoměrně.

reklama