Vejce plněná hráškovou pěnou

Moje hodnocení
2x

Přemýšlíte, kterou specialitu z vajec letos připravit? Vyzkoušejte dnešní kulinářskou specialitu, která je svou barvou možná trochu nezvyklá: vajíčka plněná hráškovou náplní. Při výběru kvalitních vajec se doporučuje zaměřit na taková, která pocházejí z produkce ekologického zemědělství. Budete mít jistotu, že slepičky žily v těch nejlepších přirozených podmínkách.

8 porcí
10 minut

Suroviny

  • bio vejce, uvařená natvrdo 4 ks
  • bio hrášek 1/4 hrnku
  • bio česnek 1 stroužek
  • šťáva z půlky bio citronu
  • bio majonéza 1 lžíce
  • špetka soli a pepře na dochucení

Postup přípravy

  1. Vajíčka oloupejte, očistěte a vyjměte z nich žloutek.
  2. Tyčovým mixérem pak zapracujte hrášek (můžete čerstvý i sterilovaný), postupně přidejte žloutky, česnek nakrájený najemno, lžíci majonézy, citronovou šťávu, sůl a pepř na dochucení.
  3. Takto připravený krém dejte do zdobičky a naplňte přepůlená vejce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty