Marinovaná vejce jsou oblíbená v celé Asii. Jejich příznivci je milují především v polévce ramen, ale dají se jíst i samotná, jen s miskou horké rýže. Příprava je blesková, potěšení nekonečné...

Vejce marinovaná v sójové omáčce jsou skvělou chuťovkou Zdroj: iStock
Marinovaná vejce jsou oblíbená v celé Asii. Jejich příznivci je milují především v polévce ramen, ale dají se jíst i samotná, jen s miskou horké rýže. Příprava je blesková, potěšení nekonečné...
Naložit vejce není žádná věda a výsledek snažení je velmi uspokojivý. Jednoduchá marináda má základ v sójové omáčce, přidává se rýžový ocet a něco sladkého – cukr nebo rýžové víno mirin. Další dochucení je variabilní, můžete přidat čerstvý zázvor, česnek, chilli papričky, sezamová semínka nebo jarní cibulku.
Důležité je správně uvařit vejce, poté je opatrně oloupat a naložit do nálevu. Aby marináda vejce dobře ochutila, je potřeba je nechat marinovat minimálně 3 hodiny, ale ještě lépe přes noc. Vejce ovšem vydrží v lednici a v nálevu klidně týden, takže je chuťovka pěkně po ruce, když vás přepadne malý hlad.
Ramen vejce se už podle názvu podávají nejčastěji v japonské polévce ramen, ale hodí se i do poke bowls, japonských donburi misek nebo ke smažené rýži. V Koreji se nakládaným vejcím říká Mayak Eggs a podávají se s miskou horké rýže a přelité marinádou.
Zdroj: autorský text, www.alphafoodie.com, zdroj foto: iStock
Vejce marinovaná v sójové omáčce jsou skvělou chuťovkou 2 Zdroj: iStock
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living