Suroviny
- vejce natvrdo 8–10 ks (záleží na velikosti vejce)
 - chilli papričky (podle chuti)
 - cibule
 
Nálev
- voda 1 l
 - ocet (jablečný, vinný, kvasný) 300 ml
 - cukr 87, 5 g
 - sacharin 6 ks
 - hořčičné semínko 1 lžíce
 - bobkový list 2 ks
 - nové koření 3 kuličky
 - sůl 37,5 g
 - pepř 5 kuliček
 
Článek
18x zavařujeme a nakládáme
Využijte čerstvé suroviny, které jsou v letním období k dispozici. Mít v zimě doma zásoby zavařených marmelád, omáček a naložené zeleniny se jistě vyplatí!
Postup přípravy
- Nejprve svařte z uvedených ingrediencí lák. Vejce oloupejte a propíchejte na několika místech vidličkou.
 - Cibuli nakrájejte na měsíčky, chilli papričku můžete nakrájet na proužky nebo nechat v celku.
 - Vejce naskládejte do vhodné uzavíratelné sklenice a proložte cibulí, papričkou a bobkovým listem z nálevu.
 - Celé zalijte ještě horkým nálevem včetně koření. Nechte vychladnout, pak uzavřete a vložte do lednice. Nechte alespoň 5 dní uležet.