Suroviny
- vejce natvrdo 8–10 ks (záleží na velikosti vejce)
- chilli papričky (podle chuti)
- cibule
Nálev
- voda 1 l
- ocet (jablečný, vinný, kvasný) 300 ml
- cukr 87, 5 g
- sacharin 6 ks
- hořčičné semínko 1 lžíce
- bobkový list 2 ks
- nové koření 3 kuličky
- sůl 37,5 g
- pepř 5 kuliček
Článek
18x zavařujeme a nakládáme
Využijte čerstvé suroviny, které jsou v letním období k dispozici. Mít v zimě doma zásoby zavařených marmelád, omáček a naložené zeleniny se jistě vyplatí!
Postup přípravy
- Nejprve svařte z uvedených ingrediencí lák. Vejce oloupejte a propíchejte na několika místech vidličkou.
- Cibuli nakrájejte na měsíčky, chilli papričku můžete nakrájet na proužky nebo nechat v celku.
- Vejce naskládejte do vhodné uzavíratelné sklenice a proložte cibulí, papričkou a bobkovým listem z nálevu.
- Celé zalijte ještě horkým nálevem včetně koření. Nechte vychladnout, pak uzavřete a vložte do lednice. Nechte alespoň 5 dní uležet.