Perfektní recept na pikantní ďábelská vejce

Moje hodnocení
5x

Ďábelská vejce nejsou jen obyčejná pikantní vejce. Kouzlo tohoto delikátního předkrmu spočívá v náplni ze žloutku, majonézy a koření. Každou návštěvu rozhodně překvapí!

1 porce
30 minut

Suroviny

  • oloupaná vejce uvařená natvrdo (10 minut) 12 ks
  • majonéza (kvalitní majonéza) 4 lžíce
  • chilli pasta 1–2 lžíce podle chuti
  • mořská sůl a čerstvě namletý bílý pepř
  • jarní cibulky, nakrájené na plátky 2 ks
  • černá sezamová semínka 1 lžička

Postup přípravy

  1. Vejce natvrdo podélně rozkrojte na dvě poloviny a vyjměte žloutky. Ty dejte do mísy a rozmačkejte vidličkou.
  2. Do mísy přidejte majonézu a chilli pastu. Osolte a opepřete bílým pepřem. Vyšlehejte směs do hebké pomazánky.
  3. Do vydlabaných půlek vajec můžete směs přenést lžící nebo použijte cukrářský pytlík.
  4. Servírujte ozdobené jarní cibulkou a černými sezamovými semínky.

PRIMA TIP: použijte oblíbenou chilli pastu nebo omáčku, např. sambal oelek, harissu nebo korejskou pastu gojuchang, která má zajímavou uzenou chuť. Hodí se ale i sriracha nebo domácí chilli omáčka.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty