Suroviny
- vejce (oloupaná vejce uvařená natvrdo (10 minut)) 12 ks
- majonéza (kvalitní ) 4 lžíce
- chilli pasta 1–2 lžíce podle chuti
- černá sezamová semínka 1 lžička
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř (bílý )
Postup přípravy
- Vejce natvrdo podélně rozkrojte na dvě poloviny a vyjměte žloutky. Ty dejte do mísy a rozmačkejte vidličkou.
- Do mísy přidejte majonézu a chilli pastu. Osolte a opepřete bílým pepřem. Vyšlehejte směs do hebké pomazánky.
- Do vydlabaných půlek vajec můžete směs přenést lžící nebo použijte cukrářský pytlík.
- Servírujte ozdobené jarní cibulkou a černými sezamovými semínky.
PRIMA TIP: použijte oblíbenou chilli pastu nebo omáčku, např. sambal oelek, harissu nebo korejskou pastu gojuchang, která má zajímavou uzenou chuť. Hodí se ale i sriracha nebo domácí chilli omáčka.