zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Perfektní recept na pikantní ďábelská vejce
Autor: Vejce na 100 způsobů Perfektní recept na pikantní ďábelská vejce

Perfektní recept na pikantní ďábelská vejce

Hodnoceno: 4x
Ďábelská vejce nejsou jen obyčejná pikantní vejce. Kouzlo tohoto delikátního předkrmu spočívá v náplni ze žloutku, majonézy a koření. Každou návštěvu rozhodně překvapí!
do 30 minut
24 ks porcí

reklama

Postup

  1. Vejce natvrdo podélně rozkrojte na dvě poloviny a vyjměte žloutky. Ty dejte do mísy a rozmačkejte vidličkou.
  2. Do mísy přidejte majonézu a chilli pastu. Osolte a opepřete bílým pepřem. Vyšlehejte směs do hebké pomazánky.
  3. Do vydlabaných půlek vajec můžete směs přenést lžící nebo použijte cukrářský pytlík.
  4. Servírujte ozdobené jarní cibulkou a černými sezamovými semínky.

PRIMA TIP: použijte oblíbenou chilli pastu nebo omáčku, např. sambal oelek, harissu nebo korejskou pastu gojuchang, která má zajímavou uzenou chuť. Hodí se ale i sriracha nebo domácí chilli omáčka.

Perfektní recept na pikantní ďábelská vejce
Autor: Vejce na 100 způsobů Perfektní recept na pikantní ďábelská vejce

reklama

Vejce na 100 způsobů

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená, nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: vejce , vejce natvrdo , chilli , chilli pasta , Malá jídla