Najděte si recept
Na co máte chuť?

Perfektní recept na pikantní ďábelská vejce
Suroviny (24 ks porcí)
- oloupaná vejce uvařená natvrdo (10 minut) 12 ks
- kvalitní majonéza 4 lžíce
- chilli pasta 1–2 lžíce podle chuti
- mořská sůl a čerstvě namletý bílý pepř
- jarní cibulky, nakrájené na plátky 2 ks
- černá sezamová semínka 1 lžička
Postup
- Vejce natvrdo podélně rozkrojte na dvě poloviny a vyjměte žloutky. Ty dejte do mísy a rozmačkejte vidličkou.
- Do mísy přidejte majonézu a chilli pastu. Osolte a opepřete bílým pepřem. Vyšlehejte směs do hebké pomazánky.
- Do vydlabaných půlek vajec můžete směs přenést lžící nebo použijte cukrářský pytlík.
- Servírujte ozdobené jarní cibulkou a černými sezamovými semínky.
PRIMA TIP: použijte oblíbenou chilli pastu nebo omáčku, např. sambal oelek, harissu nebo korejskou pastu gojuchang, která má zajímavou uzenou chuť. Hodí se ale i sriracha nebo domácí chilli omáčka.
Vejce na 100 způsobů
Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená, nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.
Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.
Vydalo nakladatelství Omega.