návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Plněná vejce

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 10 minut
Plněná vejce
Autor: Gurmet Plněná vejce
Těžko rozsoudit, zda jde o šikovné využití přebytků, nebo o prudce elegantní předkrm. Každopádně se jedná o ideální variantu jarní chuťovky.

Postup

  1. Vejce rozpulte a vyndejte z nich žloutky.
  2. Do mísy k nim přidejte olej, najemno nasekaný pršut, špenát, medvědí česnek nebo pažitku, majonézu a parmezán a vše promíchejte (ke směsi můžete přidat také polovinu uvařených bílků).
  3. Dochuťte solí a pepřem a vzniklou pomazánkou naplňte poloviny zbylých vajec.

Plněná vejce Foto: Gurmet

Plněná vejce. Foto: Gurmet

Gurmet – Vaše škola vaření

Gurmet - duben 2014

V dubnovém čísle se můžete těšit na tradiční české i moravské velikonoční recepty, včetně beránka. Pozveme vás také na opulentní nedělní oběd v carském stylu. V rámci projektu Gurmet kolem světa totiž tentokrát navštívíme Rusko. Můžete se tedy těšit i na ruské velikonoční speciality. Do přípravy na svátky jara jsme zapojili též děti a upekli jsme s nimi barevné sušenky – ptáčky ozdobené marcipánem.

Přesvědčíme vás, že med může být důležitým hráčem dokonce i při přípravě masitých dobrot. Poradíme vám, jak co nejchutněji naložit s vykoledovanými vajíčky nebo jak si co nejvíc pochutnat na bylinkách. Nevíte si rady, jak a s jakými přílohami připravit ryby? Špičkový kuchař Dalibor Navrátil vám navrhne pět opravdu labužnických způsobů, jak si na nich pochutnat. V dubnu je také nejlepší čas na to, posílit mozek k vyššímu výkonu a zároveň si pochutnat.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Další vaječné recepty: