Nevím jak u vás, ale u nás doma nejvíc frčí dobrý chleba namazaný máslem s nakrájeným vajíčkem, solí a trochou pažitky nebo nasekaného medvědího česneku.
Dalším evergreenem je vajíčkový salát nebo pomazánka - tu milují snad všichni a v lehčí formě s tvarohem a jen trochou majonézy si ji klidně můžete dopřát.
Z hlavních jídel doporučuji skotská vejce - vejce natvrdo obalené v mletém mase a upečené v troubě je vynikajicí lahůdka, která se hodí i na cestování - je to stejně praktické jako tradiční řízek mezi dvěma chleby :)
Vejce natvrdo jsou ale skvělé i k zeleným salátům, ale i k tradičním českým jídlům jako je koprovka nebo čočka a určitě zkuste vyzkoušet velikonoční polévku šmigrustovku z uzeného vývaru, kam vejce z koledy také patří. Je naprosto fantastická!