Suroviny
- penne 300 g
- olivový olej 1 lžíce
- zelený chřest 9 stonků
- česnek 1 stroužek
- mražený hrášek 2 hrsti
- citronová šťáva 1 lžíce
- Bazalkové pesto 1 vrchovatá lžíce
- řecký jogurt 2 vrchovaté lžíce
- parmazán
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V osolené vodě uvařte těstoviny penne tak, aby byly al dente.
- Mezitím na olivovém oleji orestujte zelený chřest a jarní cibulky nakrájené na šikmé špalíčky velikosti sousta. Přihoďte nasekaný česnek a mražený hrášek.
- Když zelenina trochu změkne, přilijte naběračku vody z těstovin, osolte, opepřete, zacákněte citronovou šťávou a vmíchejte bazalkové pesto.
- Odstavte z ohně a přimíchejte řecký jogurt a ihned zamíchejte s uvařenými těstovinami.
- Nandejte na talíře, navrch nastrouhejte parmazán, můžete dozdobit třeba hráškovými výhonky nebo posypat opraženými piniovými semínky.
S Klárou v kuchyni: Penne primavera s chřestem 2 Zdroj: Klára Michalová