S Klárou v kuchyni: Penne primavera s chřestem
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Penne primavera s chřestem
Zdroj:
Klára Michalová
Ryze jarní recept na těstoviny obsahuje krásně zelenou čerstvou zeleninu, která restováním příjemně zesládne. Recept se nebojte obměňovat podle aktuální nabídky, můžete přidat třeba čerstvý špenát nebo mladé hráškové lusky.
Postup přípravy
-
V osolené vodě uvařte těstoviny penne tak, aby byly al dente.
-
Mezitím na olivovém oleji orestujte zelený chřest a jarní cibulky nakrájené na šikmé špalíčky velikosti sousta. Přihoďte nasekaný česnek a mražený hrášek.
-
Když zelenina trochu změkne, přilijte naběračku vody z těstovin, osolte, opepřete, zacákněte citronovou šťávou a vmíchejte bazalkové pesto.
-
Odstavte z ohně a přimíchejte řecký jogurt a ihned zamíchejte s uvařenými těstovinami.
-
Nandejte na talíře, navrch nastrouhejte parmazán, můžete dozdobit třeba hráškovými výhonky nebo posypat opraženými piniovými semínky.
S Klárou v kuchyni: Penne primavera s chřestem 2
Zdroj: Klára Michalová
S Klárou v kuchyni: Penne primavera s chřestem 2
Zdroj:
Klára Michalová