Penne s lilkem, rajčaty a bazalkou
Zdroj: istockphoto.com
Penne s lilkem, rajčaty a bazalkou
Zdroj:
istockphoto.com
Snadné recepty vždy přijdou vhod, hlavně když se při nákupu na vaření vejdete do deseti a méně položek. Vyzkoušejte tentokrát oblíbenou těstovinovou klasiku, penne rigate. S rajčatovou směsí a restovaným lilkem jsou neodolatelné!
Postup přípravy
-
Nejprve uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
-
Mezitím si připravte lilky. Nakrájejte je kolečka, poté překrojte na menší kousky, osolte a dejte stranou vypotit.
-
Ty pak osušte papírovou utěrkou a na trošce oleje krátce orestujte. Poté je dejte stranou do misky.
-
Ve výpeku orestujte dosklovata šalotku nakrájenou nadrobno. Poté přidejte prolisovaný česnek a jen krátce zarestujte.
-
Přilejte rajčatovou směs, osolte, opepřete a provařte pár minut.
-
Uvařené těstoviny smíchejte s rajčatovou směsí, přisypte orestovaný lilek a promíchejte.
-
Podávejte zasypané trochou parmazánu a ozdobené čerstvou bazalkou.
Penne s lilkem, rajčaty a bazalkou 1
Zdroj: istockphoto.com
Penne s lilkem, rajčaty a bazalkou 1
Zdroj:
istockphoto.com
PRIMA TIPY
-
Máte doma pár cherry rajčat? Klidně je přidejte do základu omáčky a nahraďte jimi malou část připravené passaty. Recept bude pak zase o něco zajímavější!
-
Místo oblíbeného parmazánu můžete použít i jiné italské sýry, třeba ricotta je skvělá volba.