Penne s lilkem, rajčaty a bazalkou

Moje hodnocení
8x

Snadné recepty vždy přijdou vhod, hlavně když se při nákupu na vaření vejdete do deseti a méně položek. Vyzkoušejte tentokrát oblíbenou těstovinovou klasiku, penne rigate. S rajčatovou směsí a restovaným lilkem jsou neodolatelné!

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  2. Mezitím si připravte lilky. Nakrájejte je kolečka, poté překrojte na menší kousky, osolte a dejte stranou vypotit.
  3. Ty pak osušte papírovou utěrkou a na trošce oleje krátce orestujte. Poté je dejte stranou do misky.
  4. Ve výpeku orestujte dosklovata šalotku nakrájenou nadrobno. Poté přidejte prolisovaný česnek a jen krátce zarestujte.
  5. Přilejte rajčatovou směs, osolte, opepřete a provařte pár minut.
  6. Uvařené těstoviny smíchejte s rajčatovou směsí, přisypte orestovaný lilek a promíchejte.
  7. Podávejte zasypané trochou parmazánu a ozdobené čerstvou bazalkou.

PRIMA TIPY

  • Máte doma pár cherry rajčat? Klidně je přidejte do základu omáčky a nahraďte jimi malou část připravené passaty. Recept bude pak zase o něco zajímavější!
  • Místo oblíbeného parmazánu můžete použít i jiné italské sýry, třeba ricotta je skvělá volba.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty