Suroviny
- penne 300 g
- olivový olej
- česnek 3 stroužky
- červená chilli paprička 1 ks
- sušená rajčata 3 ks
- suché bílé víno 100 g
- krájená rajčata 1 konzerva (400 g)
- bazalka 3 lístky
- strouhaný parmazán
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Do vroucí osolené vody vložte těstoviny penne a uvařte je dle návodu tak, aby byly al dente.
- Mezitím na rozpálenou pánev vlijte olivový olej, vsypte najemno nasekaný česnek a chilli papričku a lehce zarestujte. Po chvilce přidejte nasekaná sušená rajčata a podlijte bílým vínem. Až se víno odvaří, přidejte drcená rajčata, pár lístků bazalky, osolte, opepřete a na mírném ohni povařit.
- Přidejte uvařené penne, zasypte strouhaným parmezánem a servírujte.
- Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE