Penne alla vodka

Moje hodnocení
3x

Penne alla vodka je tradiční recept, který spatřil světlo světa někdy v 80. letech minulého století. O jeho původ se ovšem stále pře Itálie s USA. Ať je to jak chce, je něco magického na přípravě tohoto pokrmu. Podlít omáčku na těstoviny vodkou zní zvláštně, ale když se alkohol vařením vypaří, zbyde zajímavá chuť, která jednoduchou omáčku povýší na skutečnou lahůdku.

4 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velké silnostěnné pánvi nebo kastrolu rozehřejte olivový olej. Vsypte jemně nakrájenou cibuli a při střední až nízké teplotě smažte asi 7 minut, až cibule zesklovatí. Vsypte česnek a několik vteřin promíchávejte, aby se rozvoněl.
  2. Vmíchejte rajčatovou pastu, opět jen na několik vteřin. Vlijte rajčata, vodku, přidejte cukr, sůl a pepř. Zlehka vařte asi 10 až 15 minut, občas promíchejte.
  3. Mezitím připravte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus.
  4. Omáčku ochutnejte, jestli nepotřebuje dochutit, a vmíchejte do ní smetanu. Prohřejte ji, ale už dále nevařte. Na závěr vmíchejte scezené těstoviny a ihned podávejte. Omáčka by měla k těstovinám těsně přilnout (asi jako Marcello k Sophii Loren), neměly by v ní plavat.
PRIMA TIP: Pokud chcete jemnější strukturu a hladkou omáčku, použijte místo sekaných rajčat raději rajčatovou passatu nebo pyré.

Zkuste i další recepty na těstoviny penne

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty