Najděte si recept
Na co máte chuť?

Penne s králičím ragú na boloňský způsob
Boloňská omáčka z mletého masa je velmi populární a ta tradiční se připravuje z hovězího masa. Proč ale nevyzkoušet něco trochu jiného, třeba králičí ragú!
do 1,5 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- těstoviny penne 400 g
- Olivový olej 2 lžíce
- králičí maso 300 g
- Slanina 3 plátky
- Česnek 5 stroužků
- mrkev 2 ks
- pastiňák 2 ks
- řapíkatý celer 2 ks
- červená cibule 2 ks
- plechovka drcených rajčat 2 ks
- řajčatový protlak 2 lžíce
- světlé pivo 500 ml
- bobkové listy 2 ks
- snítka tymiánu
- snítka rozmarýnu
- šťáva z půlky citrónu
- celá skořice 1 ks
- Cukr 1 lžíce
- parmazán
- sůl, pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Uvařte penne podle instrukcí na obalu.
- Namelte nahrubo králičí maso, nakrájejte mrkev, pastinák a řapíkatý celer na malé kostičky (nebo je nastrouhejte nahrubo).
- Ve velkém kastrolu s olejem orestujte na kostičky pokrájenou slaninu s kořenovou zeleninou. Po asi 5 minutách přidejte nasekanou červenou cibuli a česnek.
- Jakmile zelenina změkne, přidejte králičí maso a orestujte. Ochuťte solí, pepřem, rajčatovým protlakem, cukrem, přidejte drcená rajčata a pivo.
- Přidejte pytlík s tymiánem, rozmarýnem, skořicí a bobkovým listem. Nechte vřít po dobu 15 minut. V průběhu této doby bylinky a koření příjemně omáčku dochutí.
- Nakonec osvěžte omáčku šťávou z citrónu. Vyjměte bylinky a vmíchejte uvařené těstoviny. Dozdobte jednotlivé porce parmazánem.
Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.
Králíka na smetaně nebo na česneku zná asi každej. Tak zkuste něco jinýho! Tyhle těstoviny s králičím ragú rozsekají všechny u stolu!