Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Penne s králičím ragú na boloňský způsob

4 porce
do 1,5 hodiny
Penne s králičím ragú na boloňský způsob
Penne s králičím ragú na boloňský způsob Autor: www.panzani.cz
Boloňská omáčka z mletého masa je velmi populární a ta tradiční se připravuje z hovězího masa. Proč ale nevyzkoušet něco trochu jiného, třeba králičí ragú!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Uvařte penne podle instrukcí na obalu.
  2. Namelte nahrubo králičí maso, nakrájejte mrkev, pastinák a řapíkatý celer na malé kostičky (nebo je nastrouhejte nahrubo).
  3. Ve velkém kastrolu s olejem orestujte na kostičky pokrájenou slaninu s kořenovou zeleninou. Po asi 5 minutách přidejte nasekanou červenou cibuli a česnek.
  4. Jakmile zelenina změkne, přidejte králičí maso a orestujte. Ochuťte solí, pepřem, rajčatovým protlakem, cukrem, přidejte drcená rajčata a pivo.
  5. Přidejte pytlík s tymiánem, rozmarýnem, skořicí a bobkovým listem. Nechte vřít po dobu 15 minut. V průběhu této doby bylinky a koření příjemně omáčku dochutí.
  6. Nakonec osvěžte omáčku šťávou z citrónu. Vyjměte bylinky a vmíchejte uvařené těstoviny. Dozdobte jednotlivé porce parmazánem.
Reklama

Všechny recepty, které Zdeněk Pohlreich připravil s Panzani, najdete na webové stránce Panzani.

Králíka na smetaně nebo na česneku zná asi každej. Tak zkuste něco jinýho! Tyhle těstoviny s králičím ragú rozsekají všechny u stolu!

Pouták Panzani 6 Foto:

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama