Suroviny
- penne (těstoviny) 400 g
- olivový olej 2 lžíce
- králičí maso 300 g
- slanina 3 plátky
- česnek 5 stroužků
- mrkev 2 ks
- pastiňák 2 ks
- řapíkatý celer 2 ks
- červená cibule 2 ks
- drcená rajčata (plechovka ) 2 ks
- rajčatový protlak 2 lžíce
- světlé pivo 500 ml
- bobkový list 2 ks
- tymián snítka
- rozmarýn snítka
- citronová šťáva (z půlky citrónu)
- celá skořice 1 ks
- cukr 1 lžíce
- parmazán
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Uvařte penne podle instrukcí na obalu.
- Namelte nahrubo králičí maso, nakrájejte mrkev, pastinák a řapíkatý celer na malé kostičky (nebo je nastrouhejte nahrubo).
- Ve velkém kastrolu s olejem orestujte na kostičky pokrájenou slaninu s kořenovou zeleninou. Po asi 5 minutách přidejte nasekanou červenou cibuli a česnek.
- Jakmile zelenina změkne, přidejte králičí maso a orestujte. Ochuťte solí, pepřem, rajčatovým protlakem, cukrem, přidejte drcená rajčata a pivo.
- Přidejte pytlík s tymiánem, rozmarýnem, skořicí a bobkovým listem. Nechte vřít po dobu 15 minut. V průběhu této doby bylinky a koření příjemně omáčku dochutí.
- Nakonec osvěžte omáčku šťávou z citrónu. Vyjměte bylinky a vmíchejte uvařené těstoviny. Dozdobte jednotlivé porce parmazánem.