Suroviny
- penne 500 g
- zelený chřest 200 g
- artyčoky (nakládané ) 200 g
- sušená rajčata 100 g
- cherry rajčata (čerstvá) 100 g
- olivový olej 50 ml
- hladkolistá petržel 1 hrst
- červená cibule (malá nebo šalotka) 1 ks
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Těstoviny nasypte do vroucí osolené vody a vařte po dobu, jakou uvádí výrobce, aby byly al dente, tzv. na skus. Hotové těstoviny sceďte a lehce promastěte olejem.
- Zelený chřest vložte do vroucí vody a nechte asi minutu povařit. Vyjměte a ihned zchlaďte v ledové vodě. Chřest nakrájejte na kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte na proužky nakrájenou cibuli, přidejte překrájená čerstvá cherry rajčata a na větší kusy nakrájená sušená rajčata. Poté přidejte chřest a artyčoky. Směs osolte, opepřete a vložte uvařené těstoviny.
- Společně prohoďte, přidejte najemno nakrájenou petrželku a servírujte na předehřátém talíři.
PRIMA TIP: Pro přípravu kvalitního jídla a nápojů nestačí použít jen vynikající suroviny, ale důležité jsou i spotřebiče a nádobí, na kterých se potraviny připravují. Značka Lamart nabízí domácnostem i profesionálním kuchařům perfektní vybavení pro přípravu jídla v několika řadách podle možností jejich rozpočtů, tak aby kvalitní vybavení bylo dostupné co nejširší skupině milovníků dobrého jídla.
Řada kuchyňského nádobí Lamart by Piere Lamart byla inspirována zkušenostmi a hravým přístupem k vaření tohoto jedinečného francouzského kuchařského profesionála, který byl srdcem a duší malé rodinné brasserie v úrodné oblastí Bretaně na pobřeží Atlantského oceánu.