Suroviny
- čerstvé mléko 150 ml
- hladká mouka 3–4 lžíce
- sůl
- strouhanka 100 g
- parmezán 30 g
- oblíbené koření 1 lžíce
- květák (rozebraný na růžičky) cca 600 g
- rostlinný olej
Postup přípravy:
- Mléko promíchejte s moukou a velkou špetkou soli, aby vzniklo tekuté, ale ne moc řídké těstíčko.
- Strouhanku v další misce promíchejte s najemno nastrouhaným parmazánem a kořením.
- Růžičky květáku pak obalte neprve v těstíčku a potom v kořeněné strouhance ze všech stran.
- Obalený květák rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova 30–40 minut.
Další recepty se skvělým květákem:
Nebo vyzkoušejte zapečený květák se sýrovou omáčkou podle videoreceptu:
Kompletní recept najdete ZDE