Svatava Vašková / Coolinářka

Bez masa: Květákové steaky zapečené s čedarem

Moje hodnocení
1x

Pár surovin, trochu času, ale taková paráda na stole! Květákové steaky zapečené s čedarem si vás získají svou nápaditostí a skvělou chutí.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Celý očištěný květák nakrájejte na plátky (asi 1,5cm). Kusy, které nejsou celistvé, nakrájejte na malé kousky, dejte do hrnce a zalijte smetanou s troškou soli a muškátového oříšku.
  2. Květák ve smetaně vařte do změknutí a pak ho tyčovým mixérem ve smetaně rozmixujte, případně dosolte, vznikne výborná omáčka na zapékání.
  3. Připravte si pekáč, který vyložte pečicím papírem. Květákové plátky potřete vaječným žloutkem, osolte, okořeňte paprikou a pokapejte olejem.
  4. Dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na cca 15 minut.
  5. Pak je z trouby vyndejte, na každý nandejte vrstvu květákovo-smetanové omáčky a hojně posypte strouhaným čedarem. Pekáč vraťte do trouby a květákové steaky dopečte dozlatova.
  6. Podávejte ideálně s čerstvou zeleninou nebo vařeným bramborem.

Nebo vyzkoušejte obalovaný květák podle našeho videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty