Suroviny
- plnotučné mléko 350 ml
- slazené kondenzované mléko 200 ml
- zakysaná smetana 200 ml
- agar 8 g
- voda 50 ml
- ovoce (mandarinky, grep, kiwi, broskve, jahody) 500 g
Postup přípravy:
- Mléko smíchejte s kondenzovaným mlékem a zakysanou smetanou. Agar namočte do studené vody a přiveďte k varu. Odstavte a nechte mírně vychladnout. Ovoce očistěte a nakrájejte na kousky nebo plátky.
- Chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií a po celé ploše vyložte kousky nebo plátky ovoce. Do mléčné směsi vlijte agar a dobře promíchejte.
- Pak přidejte zbylé ovoce a vše nalijte do formy. Uložte ztuhnout do chladu nejméně na 4 hodiny. Po ztuhnutí vyklopte z formy a odstraňte potravinářskou fólii.
Chcete tip na další nepečený moučník? Máte ho mít, pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečené jahodové řezy
Nebo mrkněte na další zajímavé nepečené dobroty: