Korpus
- máslo 80 g
- máslové sušenky (světlé) 150 g
Náplň
- smetana ke šlehání (35%) 500 ml
- plátková želatina 4 plátky
- krémový sýr 300 g
- cukr krupice 100 g
- jahodové pyré (nedoslazované) 150 g
- plnotučné mléko 30 ml
- jahody (na ozdobu)
- sněhové pusinky (na ozdobu)
Postup přípravy
- Máslo rozehřejte a nechte ho zchladnout. Dortovou rozevírací formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrobte a smíchejte je s vychladlým máslem. Směs rovnoměrně rozprostřete do připravené formy.
- Smetanu vyšlehejte na šlehačku a uložte ji do lednice. Želatinu namočte do studené vody na 10 minut, až nabobtná.
- Krémový sýr vyšlehejte s cukrem dohladka a zašlehejte jahodové pyré.
- Mléko zahřejte. Nabobtnalou želatinu vymačkejte a vložte do horkého mléka. Za občasného míchání ji nechte rozpustit. Vlijte do jahodové směsi a šlehejte, až vznikne hladký krém. Zlehka vmíchejte šlehačku tak, aby krém zůstal nadýchaný. Rozprostřete ho na korpus, uhlaďte povrch a uložte do lednice nejméně na 4 hodiny.
- Vychlazený cheesecake ozdobte čerstvými jahodami nebo rozdrobenými sněhovými pusinkami.
PRIMA TIP: Dort můžete ozdobit čerstvým ovocem, jahodovým rozvarem coulis, šlehačkou nebo oblíbenou krémovou polevou.
Vyzkoušejte také klasický cheesecake z New Yorku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra