Těsto
- ovesné vločky 70 g
- tmavá čokoláda (64%) 40 g
- med 45 g
- sůl 1 g
Náplň
- mléčná čokoláda (35%) 20 g
- arašídové máslo 100 g
- med 20 g
- arašídy (nesolené) 100 g
- tmavá čokoláda (64%) 100 g
Postup přípravy
- Vločky opražte nasucho na pánvi, až se rozvoní a začnou tmavnout. Přesypte je na talíř a nechte vychladnout. Tmavou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, odstavte a také nechte zchladnout.
- V míse promíchejte vločky s medem, solí a rozpuštěnou čokoládou. Ze směsi odkrajujte lžičkou kousky a ty vymačkejte do malých košíčků.
- Mléčnou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, odstavte a nechte zchladnout. Pak ji utřete s arašídovým máslem a medem dohladka. Arašídy nasekejte nahrubo a 30 g vmíchejte do krému. Rozdělte ho do připravených košíčků a uložte vychladit.
- Tmavou čokoládu rozehřejte. Polijte jí nebo štětcem jí potřete náplň v košíčkách a posypte zbylými nasekanými arašídy.
Vyzkoušejte také kokosové kuličky Rafaelo podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kokosové kuličky Rafaelo – jednoduchý recept ze salka