Nepečený korpus
- máslové sušenky 220 g
- strouhaný kokos 20 g
- plnotučné mléko 4 lžíce
- máslo 130 g
Náplň
- měkký tvaroh 500 g
- cukr krupice 150 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- smetana ke šlehání (33%) 200 ml
- želatina 15 g
- maliny 200 g
- ostružiny 200 g
Postup přípravy
- Rozdrťte sušenky najemno, smíchejte je s kokosem, směs provlhčete mlékem a spojte se změklým máslem. Vše důkladně propracujte a navrstvěte na dno formy (25 × 30 cm), kterou předem vyložte pečicím papírem.
- Promíchejte tvaroh s oběma druhy cukru. Želatinu smíchejte s 80 ml studené vody a nechte asi 5 minut nabobtnat. Poté ji zahřejte téměř k bodu varu a horkou vlijte do připravené tvarohové náplně. Nakonec přimíchejte vyšlehanou pevnou šlehačku a ovoce. Hotovou náplň rozetřete do formy s připraveným nepečeným korpusem.
- Uložte dezert do chladničky alespoň na dvě hodiny, aby ztuhl. Po ztuhnutí ho nakrájejte na kostky a dozdobte čerstvým ovocem a lístky máty.
Vyzkoušejte také nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami