Suroviny
- voda 9 lžic
- cukr krystal 200 g
- mleté vlašské ořechy 150 g
- máslové sušenky (rozemleté, např. Bebe) 250 g
- máslo 170 g
- čokoláda na vaření 100 g
Poleva
- čokoláda na vaření 100 g
- olej 1 lžíce
Postup přípravy
- Vodu s cukrem svařte v hrnci, až se cukr zcela rozpustí. Přidejte máslo, sejměte ze sporáku a míchejte, až se i máslo zcela rozpustí. Přidejte mleté ořechy a sušenky a promíchávejte, až vznikne celistvé těsto.
- Těsto rozdělte na dvě části. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a přidejte ji do jedné části těsta.
- Na tác nebo na plech položte pečicí papír, potřete ho tukem, položte čokoládovou část těsta a rukama ji vytvarujte do čtverce nebo obdélníku. V rozích si pomozte nožem, aby těsto mělo rovné okraje. Na první těsto položte druhé, světlé, a vytvarujte ho stejným způsobem.
- Těsto přelijte polevou připravenou z rozpuštěné čokolády a trochy oleje. Hotovou bajadéru pak dejte nejméně na 1 den do ledničky. Pak ji krájejte na kostky.
Vyzkoušejte také oblíbené kokosové kuličky Rafaelo s mandlí uvnitř podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE