reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bajadéra
Autor: Marek Kučera Bajadéra

Bajadéra

Hodnoceno: 1x
Úžasný, exotický, složitě vypadající, ale velmi jednoduchý recept s balkánským podtónem. Tuhle dobrůtku navíc zvládnete i bez zapnutí trouby!
do 1 hodiny
30 ks porcí

reklama

Suroviny (30 ks porcí)

Poleva:

Postup

  1. Vodu s cukrem svařte v hrnci, až se cukr zcela rozpustí. Přidejte máslo, sejměte ze sporáku a míchejte, až se i máslo zcela rozpustí. Přidejte mleté ořechy a sušenky a promíchávejte, až vznikne celistvé těsto.
  2. Těsto rozdělte na dvě části. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a přidejte ji do jedné části těsta.
  3. Na tác nebo na plech položte pečicí papír, potřete ho tukem, položte čokoládovou část těsta a rukama ji vytvarujte do čtverce nebo obdélníku. V rozích si pomozte nožem, aby těsto mělo rovné okraje. Na první těsto položte druhé, světlé, a vytvarujte ho stejným způsobem.
  4. Těsto přelijte polevou připravenou z rozpuštěné čokolády a trochy oleje. Hotovou bajadéru pak dejte nejméně na 1 den do ledničky. Pak ji krájejte na kostky.

Bajadéra  Foto: Bajadéra , Foto: Marek Kučera

reklama