S vášní pro jídlo

Nepečený cheesecake s jahodovým želé

Moje hodnocení
1x

Cheesecake je skvělým letním dezertem! A může být pečený i nepečený, což je jeho největší výhoda. Tentokrát pro vás máme druhou variantu plnou jahod a lahodného tvarohu. Abyste mohli začít trénovat s předstihem!

8 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Sušenky dejte do pevnějšího sáčku a pomocí válečku rozdrťte najemno. Sušenky promíchejte prsty s rozpuštěným máslem, směs vtlačte na dno dortové formy a uhlaďte.
  2. Tvaroh ušlehejte se 70 g cukru. Smetanu promíchejte s dalšími 70 g cukru a ušlehejte dotuha. Šlehačku potom zlehka promíchejte s tvarohem. 10 g želatiny rozmíchejte s asi 100 ml vody a za stálého míchání zahřívejte na plotně, dokud se želatina nerozpustí.
  3. Do tvarohovo-šlehačkové směsi vmíchejte želatinu, směs navršte na sušenky a uhlaďte. Jahody pomocí tyčového mixéru rozmixujte na pyré, které smíchejte se 70 g moučkového cukru, 10 g želatiny a asi 100 ml vody.
  4. Zahřejte, aby se želatina rozpustila, poté nechte zchladnout na pokojovou teplotu a nalijte na tvarohový krém. Koláč dejte do lednice zatuhnout nejlépe přes noc a nakonec servírujte ozdobený čerstvými jahodami a plátky mandlí.

A kdo chce, může vyzkoušet další videorecept na cheesecake:

Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake

Nebo jiné lahůdky ze světa cheesecaků:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty