Suroviny
- máslové sušenky 100 g
- máslo (rozpuštěné) 50 g
- tvaroh 500 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- želatina (sypká) 20 g
- moučkový cukr 140 g + 70 g
- jahody 150 g
- mandlové plátky
Postup přípravy:
- Sušenky dejte do pevnějšího sáčku a pomocí válečku rozdrťte najemno. Sušenky promíchejte prsty s rozpuštěným máslem, směs vtlačte na dno dortové formy a uhlaďte.
- Tvaroh ušlehejte se 70 g cukru. Smetanu promíchejte s dalšími 70 g cukru a ušlehejte dotuha. Šlehačku potom zlehka promíchejte s tvarohem. 10 g želatiny rozmíchejte s asi 100 ml vody a za stálého míchání zahřívejte na plotně, dokud se želatina nerozpustí.
- Do tvarohovo-šlehačkové směsi vmíchejte želatinu, směs navršte na sušenky a uhlaďte. Jahody pomocí tyčového mixéru rozmixujte na pyré, které smíchejte se 70 g moučkového cukru, 10 g želatiny a asi 100 ml vody.
- Zahřejte, aby se želatina rozpustila, poté nechte zchladnout na pokojovou teplotu a nalijte na tvarohový krém. Koláč dejte do lednice zatuhnout nejlépe přes noc a nakonec servírujte ozdobený čerstvými jahodami a plátky mandlí.
A kdo chce, může vyzkoušet další videorecept na cheesecake:
Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake
Nebo jiné lahůdky ze světa cheesecaků: