Suroviny
- datle 120 g
- baileys (Tiramisu, vol. 17 %) 100 ml
- pistácie 80 g + hrst na obalování
- bílá čokoláda (např. Callebaut) 100 g
- máslové sušenky 60 g
Postup přípravy:
- Nejdříve si nasekejte hrst pistácií na obalování kuliček. Ty si dejte do hlubší misky.
- Pak už si nasekejte zbytek pistácií, přidejte datle a sušenky. Vše nasekejte nadrobno a přidejte Baileys.
- Když směs dobře promícháte, rozpusťte si ve vodní lázni bílou čokoládu a přidejte ji do misky.
- Směs ještě jednou promíchejte a dejte na chvilku do lednice. Pak už jen tvarujte kuličky, které obalte v nasekaných pistáciích.
Chcete si ještě doplnit cukroví pro další sváteční dny nebo na novoroční oslavy? Pusťte si tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Marcipánová kávová zrna
Nebo zkuste další recepty s pistáciemi: