Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dokonalý recept na domácí kremrole podle Romana Vaňka
Kdo by nemiloval kremrole? Křupavé trbičky z listového těsta plněné nadýchaným sněhovým krémem jsou perfektní na každou oslavu nebo jako dárek, když vyrážíte na návštěvu. Přípravy se nemusíte bát, s naším receptem je zvládnete jako nic.
do 1 hodiny
16 porcí
K přípravě kremrolí potřebujete: trubičky na kremrole dlouhé 11 cm, pečicí papír, cukrářský sáček s řezanou špičkou, kuchyňský teploměr
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Plech vyložte pečicím papírem.
- Těsto rozdělte na dvě části. Pracovní desku poprašte moukou a každou část těsta rozválejte na obdélník o rozměrech 35 x 30 cm. Případné nepravidelné okraje odřízněte.
- Obě části těsta potřete rozšlehanými žloutky a každou rozřízněte na 8 proužků dlouhých 28 cm a širokých 4 cm.
- Trubičky potřete olejem a namotejte na ně proužky těsta potřenou stranou nahoru tak, aby se těsto překrývalo.Takto připravené trubičky položte na připravený plech, dejte do rozehřáté trouby a pečte 15 minut dozlatova. Hotové nechte prochladnout, upečené těsto opatrně stáhněte z trubiček a nechte zcela vychladnout.
- Náplň: V rendlíku smíchejte vodu s cukrem krupicí a na nižším ohni zahřejte na teplotu 110 stupňů. Stáhněte z ohně.
- Bílky s moučkovým cukrem šlehejte 4 minuty v robotu při vyšší rychlosti balonovou metlou. Přestaňte šlehat, vlijte třetinu horkého cukrového rozvaru z rendlíku a prošlehejte.
- Takto ještě nadvakrát vmíchejte zbylý cukrový rozvar a šlehejte do zchladnutí. Vychladlým sněhem naplňte cukrářksý sáček s řezanou špičkou a naplňte jím upečené trubičky z listového těsta.
- Hotové kremrole poprašte moučkovým cukrem.
Recept je převzatý z kuchařky Romana Vaňka Sladké poklady české a moravské kuchyně.