Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 a 1/2 hrnku
- mrkev 1 a 1/4 hrnku
- celer 1 hrnek
- česnek 6 stroužků
- zeleninový vývar 6 a 1/2 hrnku
- krájená rajčata cca 400 g
- pesto 1 a 1/2 lžíce
- rýže 1 a 1/2 hrnku
- tymián 1/2 lžičky
- bylinky 1/2 lžičky
- oregano 1/2 lžičky
- baby špenát 3 hrnky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte olej na středně vysokém plameni. Přidejte cibuli a restujte asi 4–5 minut, dokud nebude dostatečně měkká.
- Přidejte mrkev, celer, pečený česnek a restujte další 3 minuty. Přilijte vývar společně s rajčaty, pestem, orzem, kořením a promíchejte. Snižte teplotu na střední plamen a nechejte orzo těstoviny uvařit al dente (cca 10 minut, ale rozhodně průběžně kontrolujte a promíchávejte).
- Těsně před podáváním přidejte špenát a vařte další minutu. Dochuťte solí, pepřem a podávejte.