Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- cibule 1 ks
- mleté hovězí maso 500 g
- rajský protlak 700 g
- worcesterová omáčka 2 lžičky
- bylinky (směs tymián, oregano, bazalka) 2 lžičky
- sůl 1 lžička
- černý pepř
- hovězí vývar 3 hrnky
- těstoviny (orzo: těstovinová rýže) 1 a 1/2 hrnku
- parmazán
- petrželka (na ozdobu)
Postup přípravy
- Připravte velkou hlubokou pánev a rozehřejte na ní olej na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a restujte asi 3 minuty dosklovata.
- Přisypejte mleté maso a zvyšte plamen. Jakmile maso zhnědne, přidejte zbylé ingredience kromě orza. Když tekutina začně lehce vřít, přisypejte orzo. Rychle promíchejte a snižte plamen.
- Vařte asi 10 minut, občas promíchejte (především ke konci vaření), aby se orzo nelepilo na dno pánve. Pokud by se tekutina vyvařila příliš rychle, přilijte trochu horké vody.
- Orzo sundejte z plamene: mělo by být maličko tvrdší, jelikož se velice snadno rozvaří. Než vše dochutíte a naservírujete, bude al dente.
- Dochuťte, případně promíchejte a servírujte. Ozdobte parmazánem a čerstvou petrželkou.