Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mrkev (větší) 1 ks
- řapíkatý celer 2 řapíky
- těstoviny (orzo nebo jiné krátké) 1 hrst
- slepičí vývar 600 ml
- oregano (sušené) 1/2 lžičky
- citronová šťáva 1 plod
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy:
- Na olivovém oleji nechte zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek.
- Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a celer a krátce opečte.
- K zelenině nasypte těstoviny, promíchejte, zalijte vývarem, přidejte oregano a pozvolna vařte doměkka asi 10 minut.
- Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte citronovou šťávu a podávejte nejlépe horkou.
PRIMA TIP: Těstovinám orzo se říká také těstovinová rýže. Jen tak se nerozvaří a také nelepí.
Slepičí vývar s orzo rýží, zeleninou a citronem Zdroj: S vášní pro jídlo