S vášní pro jídlo

Slepičí vývar s orzo rýží, zeleninou a citronem

Moje hodnocení
10x

Leze na vás nachlazení? Kromě čaje můžete do jídelníčku zařadit také pořádně horký slepičí vývar. Hodí se do něj nejen zelenina, ale také orzo rýže. Že ji neznáte? Čtěte dál!

3 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Na olivovém oleji nechte zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou mrkev a celer a krátce opečte.
  3. K zelenině nasypte těstoviny, promíchejte, zalijte vývarem, přidejte oregano a pozvolna vařte doměkka asi 10 minut.
  4. Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte citronovou šťávu a podávejte nejlépe horkou.
PRIMA TIP: Těstovinám orzo se říká také těstovinová rýže. Jen tak se nerozvaří a také nelepí.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo

Kaya Kounová Roubíčková S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!


Přečtěte si také

Recepty