Suroviny
- hovězí kližka 750 g
- cibule 7 ks
- česnek 2 stroužky
- drcená rajčata 400 g (1 plechovka)
- červené víno 150 ml
- mletá skořice 1/2 lžičky
- bobkový list 3 ks
- olej
- sůl
Postup přípravy
V pánvi či nádobě přístroje rozehřejte potřebné množství oleje a začněte na něm opékat najemno nasekanou cibuli úplně stejně, jako u klasického guláše. Cibuli opečte do tmavě zlaté barvy, skoro až na hranici spálení.
Poté přidejte prolisovaný česnek a na velké kostky nakrájené maso, opečte ze všech stran a odstavte. Přesuňte do pomalého hrnce, podlijte vínem, přidejte rajčata, koření a sůl. Přiklopte poklicí, zapněte přístroj na stupeň low a vařte 8 hodin.
Jako příloha se v řeckých restauracích často podávají hranolky, ale klidně můžete podávat i s čerstvým pečivem, těstovinami či rýží.
PRIMA TIP: V Řecku se často do základu namísto mučivého krájení velké cibule na malé kousky používají malé perlové cibulky, které se jen přepůlí. Dlouhým loudáním se pak cibulky uvaří krásně doměkka.
Vyzkoušejte také klasický český hovězí guláš podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Hovězí guláš – tradiční recept na oblíbenou českou klasiku