Suroviny
Postup přípravy
- Olej rozehřejte ve velkém kastrolu a na středním stupni smažte nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev na kostičky, až zvláční, 5 až 6 minut.
- Přidejte nadrobno nasekaný česnek a ještě chvíli smažte, až se rozvoní. Pak vmíchejte rajčatovou pastu, rajčata a nasekaný kopr.
- Přidejte na kostičky nakrájené brambory, hrášek a vodu, promíchejte a uveďte do mírného varu. Snižte teplotu a zlehka vařte asi 20 minut, až budou brambory měkké.
- Podle chuti osolte a opepřete, podávejte s čerstvým světlým pečivem.
Arakas Latheros: Hrášek s bramborami po řecku Zdroj: Marek Kučera
Vyzkoušejte i podobné řecké jídlo ze zelených fazolek
Další svěží zelené recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které vychází 22. února: