Arakas Latheros: Hrášek s bramborami po řecku

Moje hodnocení
2x

Jednoduchá, pro nás ne úplně běžná kombinace, skvělý výsledek. Jídlo lehké, přesto sytivé. I když toto jídlo obsahuje jen zeleninu, působí velmi komplexně a je radost ho jíst! A pokud chcete přidat bílkovinu, nadrobte navrch kus sýru feta, stejně jako Řekové.

4 porce
30 minut
řecká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Olej rozehřejte ve velkém kastrolu a na středním stupni smažte nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev na kostičky, až zvláční, 5 až 6 minut.
  2. Přidejte nadrobno nasekaný česnek a ještě chvíli smažte, až se rozvoní. Pak vmíchejte rajčatovou pastu, rajčata a nasekaný kopr.
  3. Přidejte na kostičky nakrájené brambory, hrášek a vodu, promíchejte a uveďte do mírného varu. Snižte teplotu a zlehka vařte asi 20 minut, až budou brambory měkké.
  4. Podle chuti osolte a opepřete, podávejte s čerstvým světlým pečivem.

Vyzkoušejte i podobné řecké jídlo ze zelených fazolek

Další svěží zelené recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které vychází 22. února:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty