Kuře s paprikami
- kuřecí stehno (s kostí a kůží) 8–10 ks
- olivový olej 1,5 lžíce
- česnek 2 stroužky
- citronová kůra 1
- citronová šťáva
- oregano 2 lžíce
- fenykl 1/4 lžičky
- červená paprika 2 ks
Těstovinový salát
- těstoviny (orzo (risoni)) 250 g
- olivový olej 1,5 lžíce
- citronová šťáva 1/2
- fenykl 1/4 lžičky
- oregano 2 lžíce
- černé olivy 100 g
- feta 100 g
- vlašské ořechy 4 lžíce
- citron
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 250 °C nebo rozpalte gril. Horní kuřecí stehna dejte spolu s olivovým olejem, utřeným česnekem, 2 lžícemi nasekaného oregana, ¼ lžičkou mletého fenyklu, nastrouhanou citronovou kůrou, šťávou z ½ citronu, solí a pepřem do mísy, dobře promíchejte a nechte zhruba 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
- Mezitím uvařte ve velkém množství osolené vody těstoviny al dente. Uvařené těstoviny promíchejte s 1 ½ lžící olivového oleje, šťávou z ½ citronu, ¼ lžičkou mletého fenyklu. Podle chuti osolte a opepřete.
- Papriky spolu s naloženými kuřecími stehny rozložte na plech vyložený alobalem a dejte je péct do předehřáté trouby (nebo pod gril). Jakmile papriky změknou a vytvoří se na nich černé flíčky, vyndejte je z trouby a nechte je zapařit v igelitovém sáčku. Poté je oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte na proužky. Kuře upečte dozlatova.
- Těsně před podáváním přidejte do těstovinového salátu nakrájené oregano, olivy a vlašské ořechy. Na povrchu salát posypejte rozdrobenou fetou.
- Nakrájené papriky rozložte spolu s opečenými kuřecími stehny na servírovací talíř a ihned podávejte s těstovinovým salátem a klínky citronu.