Suroviny
- celé kuře (rozdělené na 6 kousků) 1 ks
- červená cibule (rozčtvrcené) 2 ks
- česnek (na plátky) 3 stroužky
- hladkolistá petržel (drobně nasekaná včetně stonků) 2 lžíce
- chilli (vločky) 1/2 lžíce
- krájená rajčata 1 plechovka (400g)
- rajský protlak 1 lžíce
- mleté nové koření 1 lžička
- skořice 1 svítek
- hřebíček (celý) 1 lžička
- bobkový list 3 ks
- červený vinný ocet 1 lžíce
- červené víno (suché) 300 ml
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- brambory (nebo bageta k podávání)
Postup přípravy
- Osolte a opepřete kousky kuřete.
- V kastrolu rozehřejte olej a opečte na něm kuře ze všech stran dozlatova. Odložte na talíř.
- Přidejte cibuli, česnek, petržel a chilli, smažte cca 5 minut doměkka. Přidejte rajčata, rajčatové pyré a vařte dalších 5 minut. Vraťte do kastrolu kuře, přidejte všechno koření, víno a ocet.
- Vařte na mírném ohni 3/4 hodiny až hodinu, dokud kuře nebude měkké a omáčka nezhoustne.
- Vařené brambory nebo křupavá bageta jako příloha bohatě postačí – omáčka je výrazná.