Suroviny
- květák 350 g
- cuketa 200 g
- mrkev 200 g
- cibule 1 ks
- garam masala 1 lžička
- římský kmín (mletý) 1 lžička
- kurkuma 1 lžička
- sůl
- voda (nebo vývar) cca 1 litr
- smetana na vaření 200 ml
Postup přípravy
Květák oberte na drobnější růžičky, cuketu a cibuli nakrájejte na kostky a mrkev na kolečka. Vše nasypte do nádoby přístroje. Přidejte uvedená koření i sůl a zalijte vodou či vývarem. Přiklopte poklicí, zapněte přístroj na stupeň low a vařte 4 hodiny.
Doba vaření se může mírně lišit v závislosti na tom, na jak velké kostky jste nakrájeli zeleninu, berte ji tedy jen jako přibližnou. Obsah je potřeba uvařit doměkka tak, aby se dal dobře rozmixovat, což po dovaření také udělejte.
Pak už stačí polévku jen zjemnit smetanou, znovu krátce prohřát a v případě potřeby dosolit.
PRIMA TIP: Na talíři můžete dochutit limetovou šťávou a čerstvým koriandrem.
Vyzkoušejte také klasickou krémovou květákovou polévku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Krémová květáková polévka