reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Krémová květáková polévka se sýrem s modrou plísní
Autor: Češka z Česka Krémová květáková polévka se sýrem s modrou plísní

Krémová květáková polévka se sýrem s modrou plísní

Hodnoceno: 5x
Květáková polévka je v české kuchyni velice populární, to je jasné. Vždy je krásně krémová a chuťově jemná. Vylepšit ji ale můžete například modrým sýrem a skvělými křupavými krutonky, pak už jí neodoláte ani trochu!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Polovinu oleje rozpalte v hrnci, přidejte nakrájenou cibuli a 5 minut opékejte.
  2. Vmíchejte nakrájené 2 stroužky česneku a nechte minutu opékat.
  3. Poté přidejte na růžičky rozebraný květák bez košťálu. Krátce opečte a přidejte mléko a vývar.
  4. Přiveďte k varu a nechte 20 minut probublávat.
  5. Mezitím smíchejte na kostičky nakrájený chleba se zbytkem oleje a rozmarýnem na plech.
  6. Při 200 °C pečte 10 minut (hlídejte, ať ho nespálíte).
  7. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
  8. Přidejte do ní smetanu, dochuťte solí a pepřem. Podávejte s krutonky, sýrem a pokapané olejem.

reklama

Češka z Česka
Jana Krátká

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz