reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Pečená pikantní květáková polévka
Autor: Marek Kučera Pečená pikantní květáková polévka

Pečená pikantní květáková polévka

Hodnoceno: 2x
S křupavými růžičkami zkuste naložit mnohem razantnějším způsobem, než je u nás zvykem – ovšem s vynikajícími výsledky. Tak do toho!
do 1 hodiny
6–8 porcí

reklama

Článek

Zimní polévky Foto:

Nejlepší zimní polévky

Polévka je grunt a v zimě to platí dvojnásob. Není nic lepšího, než si dát po příchodu domů misku hřejivé syté polévky, která udělá dobře na těle i na duši. Vybrali jsme...

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Růžičky květáku promíchejte v míse s kari kořením, polovinou rozdrceného česneku, římským kmínem, paprikou, solí a 3 lžícemi oleje. Květák rozestřete na plech, vložte do trouby a pečte asi 20 minut, až květák zkřehne, ale bude ještě pevný.
  2. Zatímco se květák peče, očistěte a nadrobno nakrájejte zbylou zeleninu. Upečený květák rozmixujte tak, až bude připomínat zrnka rýže.
  3. V hrnci rozehřejte zbylý olej a osmažte na něm zbylý česnek a cibuli, až se rozvoní, asi 5 minut. Vlijte vývar, mléko, přidejte ostatní zeleninu, rozmixovaný květák, chilli a uveďte do mírného varu. Povařte ještě 20 minut, před podáváním osolte a podávejte posypané bylinkami, oříšky, krekry…

Pečená pikantní květáková polévka  Foto: Pečená pikantní květáková polévka; foto: Marek Kučera

reklama

reklama