Suroviny
- hladká mouka (prosátá) 420 g
- moučkový cukr 140 g
- máslo (změklé) 280 g
- žloutek 4 ks
- citronová kůra (z jednoho bio citronu)
- moučkový cukr (na poprášení)
- marmeláda (dle vaší volby, např. rybízová)
Postup přípravy
- Mouku prosejte na vál, přidejte cukr, máslo, žloutky a kůru z citronu. Zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do fólie a uložte na hodinu do lednice.
- Těsto postupně rozvalujte na plát tenký 2 mm a vykrajujte tvary. Do poloviny z nich vypíchněte menším vykrajovátkem středy, aby při slepení byla vidět náplň. Klaďte tvary na plechy s pečicím papírem.
- Rozehřejte troubu na 175 ˚C a pečte dorůžova zhruba 10 minut. Nechte zchladnout na plechu.
- Slepujte náplní a závěrem zlehka pocukrujte moučkovým cukrem.
Recept poskytl web Bistro sezóna, http://bistrosezona.blogspot.cz/
Dekorace na fotografii jsou z obchodu Á la Maison, ve kterém najdete prémiové značky interiérového designu. Zboží vhodné do kuchyně, koupelny, ložnice, interiérové doplňky nebo zahradní nábytek a dekorace. Součástí sortimentu jsou bytové vůně, doplňky a svíčky. www.alamaison.cz