návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Linecké cukroví Terezie Kašparovské

Hodnoceno: 0x
30-35 porcí
do 30 minut
Linecké cukroví Terezie Kašparovské
Autor: Marek Kučera Linecké cukroví Terezie Kašparovské
Linecké těsto patří do kategorie těch křehkých a zachovává se v něm určitý poměr mouky, tuku a cukru. Ten se ale může měnit stejně jako další přísady – výsledek je ale vždy báječný. Terezie své linecké ozvláštňuje ještě použitím vzorovaného válečku.

Terezie Kašparovská Foto:

Pečeme vánoční cukroví s osobnostmi zpravodajství TV Prima

Co nesmí na Vánoce chybět na stole u Kašparovských?

Moderátorka Terezie Kašparovská pokládá za vrchol vánočního cukroví to linecké. „Začnu ale tím, že u babičky v létě oberu dva keře rybízu a uvařím marmeládu“.

Další recepty z domácích kuchařek osobností TV Prima najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Zimní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si krásné svátky i zimní radovánky s novým číslem časopisu Prima FRESH

Poslední letošní číslo časopisu Prima FRESH vás provede obdobím adventu i oslavami Vánoc a konce roku. Stejně tak v něm najdete i recepty, které vás zahřejí a zpříjemní...

Postup

  1. Ze všech uvedených přísad rychle zpracujte těsto, vytvarujte do koule či vyšší placky a zabalené uložte do chladu nejméně na 1 hodinu.
  2. Z těsta vyválejte plát asi 2 mm vysoký (když použijete jako Terezie vzorovaný váleček, bude cukroví ještě hezčí). Pomocí tvořítka vykrájejte požadované tvary a u poloviny z nich vykrojte menším tvořítkem středy.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C. Vykrájené cukroví klaďte na plechy vyložené pečicím papírem a pečte, jen aby lehce zezlátlo, někdy stačí jen 5 minut.
  4. Upečené cukroví opatrně sejměte z plechu a spojujte je rybízovou zavařeninou.