Suroviny
- hladká mouka 210 g
- moučkový cukr 70 g
- žloutek 2 ks
- máslo (studené,nakrájené na kostičky) 140 g
- citronová kůra (z 1 chemicky neošetřeného )
- rybízový džem
Pečeme vánoční cukroví s osobnostmi zpravodajství TV Prima
Co nesmí na Vánoce chybět na stole u Kašparovských?
Moderátorka Terezie Kašparovská pokládá za vrchol vánočního cukroví to linecké. „Začnu ale tím, že u babičky v létě oberu dva keře rybízu a uvařím marmeládu“.
Další recepty z domácích kuchařek osobností TV Prima najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Užijte si krásné svátky i zimní radovánky s novým číslem časopisu Prima FRESH
Poslední letošní číslo časopisu Prima FRESH vás provede obdobím adventu i oslavami Vánoc a konce roku. Stejně tak v něm najdete i recepty, které vás zahřejí a zpříjemní...
Postup přípravy
- Ze všech uvedených přísad rychle zpracujte těsto, vytvarujte do koule či vyšší placky a zabalené uložte do chladu nejméně na 1 hodinu.
- Z těsta vyválejte plát asi 2 mm vysoký (když použijete jako Terezie vzorovaný váleček, bude cukroví ještě hezčí). Pomocí tvořítka vykrájejte požadované tvary a u poloviny z nich vykrojte menším tvořítkem středy.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Vykrájené cukroví klaďte na plechy vyložené pečicím papírem a pečte, jen aby lehce zezlátlo, někdy stačí jen 5 minut.
- Upečené cukroví opatrně sejměte z plechu a spojujte je rybízovou zavařeninou.