Suroviny
- baby špenát 150 g
- salát (natrhaný nebo menší salátové listy) 100 g
- jablka 1 ks
- zelené fazolky 150 g
- sůl
- anglická slanina 200 g
- krůtí prsa 400 g
- čerstvě mletý černý pepř
- niva 100 g
- červená cibule 1 menší ks
- olivový olej 1 lžíce
- balzamikový ocet 1 lžíce
- med 1/2 lžíce
- chléb (k podávání)
Postup přípravy:
- Špenát i salát omyjte a nechte okapat. Jablko nakrájejte na plátky. Fazolky očistěte a krátce povařte v osolené vodě. Poté je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
- Na pánvi opečte slaninu z obou stran dozlatova. Maso rozkrojte na čtyři plátky, lehce naklepejte, osolte, opepřete a na nahřáté pánvi s výpekem ze slaniny opečte z obou stran dozlatova.
- Nivu nakrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. V míse smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, med, sůl, pepř a přidejte plátky cibule.
- Do mísy vložte špenát, salát, fazolky a jablko, zalijte připravenou zálivkou, zlehka promíchejte. Dochuťte solí, pepřem, rozdělte na talíře, přidejte nivu, naporcované plátky masa a opečenou slaninu. Podávejte s chlebem.
Hodil by se vám tip na salát ke grilovačce? Pak si pusťte tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Zelný salát Coleslaw
Nebo se mrkněte na další salátové tipy: