Salát:
- jahody 300 g
- avokádo 1 ks
- feta 150 g
- ředkvičky 10 ks
- fenykl (nemusí být) 1/2 ks
- baby špenát 200 g
- jedlé květy
Zálivka:
- olivový olej 6 lžic
- čekankový sirup (např. Čekankový originál) 3 lžičky
- vinný ocet (nebo malinový) 2 lžíce
- sůl 1/2 lžičky
- hořčice 1/2 lžičky
Postup přípravy:
- Nejprve nachystejte zálivku: v misce smíchejte čekankový sirup, ocet, sůl a hořčici a promíchejte. Postupně přilévejte olej a šlehejte metličkou, dokud nevznikne emulze.
- Ředkvičky i fenykl nakrájejte na tenké plátky (nejlépe pomocí mandolíny) a dejte do misky s ledovou vodou, aby zůstala zelenina křupavá.
- Fetu rozdrobte, jahody nakrájejte na půlky. Avokádo rozřízněte podélně a nakrájejte na plátky.
- Těsně před podáváním promíchejte listy salátu nebo špenátu se zálivkou, dejte do hlubokých talířů a navrch dejte jahody, avokádo a plátky ředkviček a fenyklu. Zasypte sýrem feta a dozdobte jedlými květy.

Jarní salát s jahodami, fetou a avokádem lehké jídlo plné barev a chuti Zdroj: se souhlasem Betty&Vojty
Další tip na jarní grilovačku? Upečte si domácí pečivo podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Focaccia
Nebo zkuste další jarní saláty: