redakce Prima FRESH

Jarní salát s jahodami, fetou a avokádem – lehké jídlo plné barev a chuti

Moje hodnocení
3x

Hledáte rychlý a zdravý recept, který vás potěší nejen chuťově, ale i na pohled? Vyzkoušejte tento jarní salát s jahodami, avokádem a fetou podle receptu foodblogerského dua jménem Betty&Vojta. Ideální jako lehký oběd, večeře nebo příloha k jarním grilovačkám!

2 porce
20 minut

Salát:

Zálivka:

Postup přípravy:

  1. Nejprve nachystejte zálivku: v misce smíchejte čekankový sirup, ocet, sůl a hořčici a promíchejte. Postupně přilévejte olej a šlehejte metličkou, dokud nevznikne emulze.
  2. Ředkvičky i fenykl nakrájejte na tenké plátky (nejlépe pomocí mandolíny) a dejte do misky s ledovou vodou, aby zůstala zelenina křupavá.
  3. Fetu rozdrobte, jahody nakrájejte na půlky. Avokádo rozřízněte podélně a nakrájejte na plátky.
  4. Těsně před podáváním promíchejte listy salátu nebo špenátu se zálivkou, dejte do hlubokých talířů a navrch dejte jahody, avokádo a plátky ředkviček a fenyklu. Zasypte sýrem feta a dozdobte jedlými květy.

Další tip na jarní grilovačku? Upečte si domácí pečivo podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Focaccia

Nebo zkuste další jarní saláty:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty