Zelný salát Coleslaw – originální recept na nejlepší přílohu ke grilovačce

Moje hodnocení
16x

Salát Coleslaw má své jméno původem z holandštiny, ale celý svět ho vnímá jako ikonu americké kuchyně, kde získal svou popularitu. Jednoduchá příprava, minimum surovin, příjemná chuť krémového dresinku a křupavá zelenina. To je Coleslaw, jak ho miluje celý svět.

6 porcí
30 minut
americká

Suroviny

  • zelené zelí, nakrouhané 4 hrnky
  • červené zelí, nakrouhané 2 hrnky
  • mrkev, na tenké nudličky 1 hrnek

Dresink

  • majonéza (kvalitní majonéza) 3/4 hrnku
  • dijonská hořčice 2 lžičky
  • bílý nebo jablečný ocet 1 lžíce
  • cukr krupice nebo med 2 lžičky
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • celerová semínka (nemusí být) 1/2 lžičky

PRIMA TIPY, JAK NA NEJLEPŠÍ SALÁT COLESLAW:

  • Coleslaw můžete připravit pouze ze zeleného zelí. Mrkev dodá další chuť a strukturu, červené zelí zase barvu. Někdo do salátu přidává také nastrouhanou cibuli, ale to udělejte pouze v případě, že salát obratem sníte, cibule má tendenci rychle zkysnout.
  • Existuje také varianta coleslawu, ve kterém je místo majonézového dresinku použitá jednoduchá octová zálivka, která se připravuje pouze z octa, oleje, cukru, soli a pepře.
  • Coleslaw je výborný i odleželý, takže zbytek po grilovačce můžete uložit do lednice a vzít si ho s sebou druhý den do práce k obědu. Díky tomu, že je vyrobený z tvrdé zeleniny, zůstává příjemně křupavý.

Postup přípravy

  1. Zelí nakrouhejte najemno, mrkev oloupejte a nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké julienne nudličky.
  2. V misce smíchejte všechny ingredience na dresink, přidejte ho do mísy k zelenině a ručně dobře promíchejte a lehce zeleninu promačkejte, aby mírně změkla. Nechte odležet minimálně půl hodiny, ideálně 2 hodiny nebo klidně přes noc.
  3. Před podáváním ještě promíchejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima Fresh


Přečtěte si také

Recepty