Asijská kuchařka od Šona

Asijský mangový salát podle Šona – pro přípravu se používá nakyslé nezralé ovoce

Moje hodnocení
2x

Osvěžující salát, který se v Asii podává na začátku hostiny. Základem je nezralé tvrdé mango, které je kyselé a perfektně tak ladí se sladší zálivkou a křupavými zemitými arašídy. Bylinky a klíčky můžete variovat podle chuti nebo momentální sklizně na parapetu.

2 porce
30 minut
asijská

Salát

  • mango (nezralé, ještě tvrdé) 1/2 ks
  • mrkev 1 ks
  • mungo klíčky 1 hrst
  • koriandr (nebo máta, případně obojí) 1 hrst
  • pražené nesolené arašídy (nadrcené nahrubo) 1 lžička
  • černá sezamová semínka (pražená) 1 lžička

Zálivka

Postup přípravy

  1. Mango oloupejte a nakrájejte na tenké proužky. Mrkev oškrábejte a také nakrájejte na tenké nudličky. Přesuňte do mísy, přidejte mungo klíčky a lístky koriandru a/nebo máty.
  2. Z cukru, soli, rýžového octa a sezamového oleje připravte zálivku. Míchejte, dokud se cukr a sůl nerozpustí.
  3. Salát přelijte zálivkou, promíchejte a nechte odležet 10 minut v lednici.
  4. Před podáváním posypte salát drcenými arašídy a praženým sezamem. Ozdobte stonkem koriandru nebo máty a můžete servírovat.
PRIMA TIP: Hnědý rýžový ocet je ocet z hnědé rýže. Má delikátnější chuť a používá se do studené i teplé kuchyně, zvýrazňuje totiž chuť pokrmů. Pochází z Jižní Koreje a koupíte ho v asijských obchodech.

Vyzkoušejte vietnamský mangový salát s bylinkami podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Vietnamský salát z nezralého manga s bylinkami a arašídy podle Marcely Vuong

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Asijská kuchařka od Šona

Šon Chung Asijská kuchařka od Šona

Podle podtitulku Recepty z bister i kuchyní je okamžitě jasný autorův záměr – představit ta nejpopulárnější jídla z asijských podniků tak, abyste si je mohli snadno připravit i doma. Protagonista populárního YouTube kanálu Šonoviny TV totiž umí skvěle předat tajné triky, díky nimž už nebudou profi kung pao, pho bo nebo jarní závitky s autentickou chutí žádnou záhadou.

Vydalo nakladatelství Albatros.


Přečtěte si také

Recepty