Bouchačky:
Zálivka:
Salát:
- salátová okurka 1/2 ks
- bílá paprika 1 ks
- červená kapie 1 ks
- jarní cibulka 2 natě
Postup přípravy:
- Brambory omyjte, vložte do hrnce, celé je zalijte vodou, osolte a okmínujte a dejte vařit. Takto je vařte doměkka zhruba 20 minut (záleží na jejich velikosti). Jakmile jde do brambory bez většího odporu zapíchnout vidlička, sceďte je a nechte zcela vychladnout.
- Máslo nechte povolit tak, aby šlo dobře roztírat. Pak ho vložte do misky, přidejte prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
- Jakmile brambory zchladnou, rozbouchejte je – nejprve je vysypte na plech vyložený pečicím papírem a pak je po jedné stlačte dnem skleničky tak, aby byly placaté. Následně je potřete ochuceným máslem. Takto připravené brambory vložte do trouby a pečte při teplotě 200 °C zhruba 50 minut, nebo tak dlouho, dokud nezískají lehce nazlátlou barvu.
- Na zálivku smíchejte kostku žervé, jogurt, majonézu, hořčici, citronovou šťávu, kopr, sůl a pepř. Přidejte nadrobno nakrájenou okurku, obě papriky a na kolečka nakrájenou nať. Vše promíchejte.
- Když jsou brambory upečené, nechte je vychladnout. Pak dvě třetiny z nich nasypte k připravenému salátu a zamíchejte. Na závěr poslední třetinu nasypte navrch a můžete podávat.
Máte rádi saláty z brambor? Pak si pusťte videorecept na tento vídeňský s cibulí a vývarem!
Kompletní recept najdete ZDE: Vídeňský bramborový salát
Nebo mrkněte na další recepty z pečených brambor: