Suroviny
- brambory grenaille 800 g
- sůl (podle chuti)
- ředkvičky 100 g
- řapíkatý celer 100 g
- petrželka 4 snítky
Dresink:
- zakysaná smetana 10 lžic
- olivový olej 3 lžíce
- hrubozrnná hořčice 1 lžíce
- sůl (podle chuti)
- čerstvě namletý pepř
- jarní cibulka 2 ks
Postup přípravy:
- Brambory vařte v osolené vodě asi 20 minut doměkka. Po uvaření je sceďte a nechte úplně vychladnout.
- Ředkvičky očistěte, omyjte a nakrájejte na měsíčky. Řapíkatý celer nakrájejte na plátky a petrželku nasekejte.
- Zakysanou smetanu, olivový olej a hořčici smíchejte v míse. Dresink podle chuti osolte a opepřete.
- Do mísy s dresinkem přidejte brambory, ředkvičky, řapíkatý celer a nasekanou petrželku. Promíchejte, dochuťte solí a pepřem a posypte nakrájenou jarní cibulkou.
Další tip na chutný salát? Máme! Pusťte si náš videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Těstovinový salát
Nebo se podívejte na další variace bramborového salátu: