Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketové rizoto
Skvělé rychlé rizoto na italský způsob. Kombinace cukety, vyzrálého čedaru a slaniny ho povýší na skvostný oběd či večeři.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- Olivový olej 1 lžíce
- cibule, oloupaná a nasekaná 1 ks
- česnek, oloupaný a rozdrcený 1 stroužek
- kostičky slaniny 60 g
- rýže na rizoto (arborio, carnaroli) 125 g
- horký zeleninový vývar 450 ml
- velká nastrouhaná cuketa 1 ks
- Máslo 1 lžíce
- vyzrálý čedar 2 lžíce
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na mírném ohni rozehřejte ve velké hlubší pánvi olej. Přidejte cibuli a nechte ji asi 5 minut měknout. Přidejte česnek a slaninu a smažte dalších 5 minut, dokud nezačnou hnědnout.
- Přisypte rýži a za stálého míchání restujte 5 minut, potom přidejte 150 ml vývaru a mírně vařte dalších 5 minut. Potom přidejte dalších 150 ml vývaru a pomalu vařte, dokud se všechna tekutina neabsorbuje.
- Přilijte zbývající vývar, přidejte nastrouhanou cuketu a vařte dalších pár minut, dokud rýže nebude měkká a krémová. Sundejte pánev z ohně, přidejte máslo a nastrouhaný sýr. Před podáváním dobře ochuťte.
- TIP: Přestože je rýže na rizoto trochu dražší než ta dlouhozrnná, v rizotu úplně změní texturu jídla a dokonale dovrší chuť jídla.