Martina Čerňanská

Cuketové rizoto

Moje hodnocení
106x

Skvělé rychlé rizoto na italský způsob. Kombinace cukety, vyzrálého čedaru a slaniny ho povýší na skvostný oběd či večeři.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na mírném ohni rozehřejte ve velké hlubší pánvi olej. Přidejte cibuli a nechte ji asi 5 minut měknout. Přidejte česnek a slaninu a smažte dalších 5 minut, dokud nezačnou hnědnout.
  2. Přisypte rýži a za stálého míchání restujte 5 minut, potom přidejte 150 ml vývaru a mírně vařte dalších 5 minut. Potom přidejte dalších 150 ml vývaru a pomalu vařte, dokud se všechna tekutina neabsorbuje.
  3. Přilijte zbývající vývar, přidejte nastrouhanou cuketu a vařte dalších pár minut, dokud rýže nebude měkká a krémová. Sundejte pánev z ohně, přidejte máslo a nastrouhaný sýr. Před podáváním dobře ochuťte.
  4. TIP: Přestože je rýže na rizoto trochu dražší než ta dlouhozrnná, v rizotu úplně změní texturu jídla a dokonale dovrší chuť jídla.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty