vseobramborach.cz

Domácí zeleninové chipsy s citronovým dipem

Moje hodnocení
3x

Pokud máte rádi zeleninu, tahle chuťovka na silvestrovském stole nesmí chybět. Kombinovat můžete všechnu kořenovou zeleninu, kterou doma najdete. Vsadíme se, že tyhle křupavé chipsy se Nového roku nedočkají.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • brambory 3 ks
  • červená řepa 1 ks
  • mrkev 3 ks
  • malý celer 1 ks
  • petržel nebo pastinák 2 ks
  • sůl
  • olivový olej

Dip

  • zakysaná smetana 250 ml
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl

Postup přípravy

  1. Očistěnou zeleninu nakrájejte na velmi tenké plátky. Pro ty, kteří nevlastní nářezák či speciální kráječe postačí i škrabka. Tenké plátky rozprostřete, bohatě osolte a nechte „vypotit“.
  2. Po 15 minutách zeleninové plátky opatrně osušte papírovou utěrkou a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Zeleninovou směs jemně postříkejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C, zhruba 15-20 minut.
  3. Chipsy podávejte se zakysanou smetanou promíchanou s citronovou šťávou a solí.

PRIMA TIP: Pro tento recept se vám bude hodit olivový olej ve spreji. K chipsům skvěle ladí i česnekový nebo bylinkový dip. Zkuste do dipu přimíchat lžičku celého modrého máku pro ozvláštnění chuti.

Více informací o českých superpotravinách se dočtete na www.nasmodrymak.cz a na www.vseobramborach.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

vseobramborach.cz


Přečtěte si také

Recepty