Polévka
- česnek 2 stroužky
- zázvor (čerstvý ) 7cm kousek
- kuřecí vývar 2 litry
- zelí pak choi (malé ) 4 ks
- cukrový hrášek (lusky ) 100 g
- těsto (čtvercové pláty wonton těsta) 20 ks
- sůl špetka
Kuličky
- mleté maso (kuřecí ) 500 g
- koriandr (najemno nasekaný čerstvý ) 2 lžíce
- zázvor (najemno nastrouhaný čerstvý ) 2 lžičky
- sezamový olej 1 lžička
- sójová omáčka (tamari) 4 lžičky
- sůl (košer ) 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Na polévku očistěte jarní cibulky a nakrájejte je na 5cm kousky. Česnek oloupejte a podrťte, zázvor nakrájejte na 5mm plátky. Vsypte vše do hrnce, osolte, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte teplotu, přiklopte pokličkou a nechte na mírném stupni probublávat.
- Mezitím připravte kuličky. Jarní cibulky očistěte a nasekejte nadrobno, promíchejte v míse s masem a zbylými surovinami tak, aby se vše dobře spojilo. Namočte si ruce a vytvarujte 24 kuliček.
- Polévku sceďte, čirý vývar vlijte zpět do hrnce a vložte do něj masové kuličky. Vařte je asi 5 minut, až zesvětlají a vyplavou na hladinu. Mezitím očistěte pak choi salát, rozkrojte ho na čtvrtky, lusky nakrájejte šikmo na proužky a wonton těsto na 1cm nudličky. Vsypte vše do polévky, povařte ještě 1 minutu a podávejte.
Kuřecí polévka wonton 2 Zdroj: Je to tak snadné