Kuřecí polévka wonton
Zdroj: Je to tak snadné
Kuřecí polévka wonton
Zdroj:
Je to tak snadné
Asijská klasika po americku zjednodušená slibuje skvělý výsledek bez přehnaného úsilí. Pokud vášnivě rádi neskládáte origami a tenké wonton knedlíčky, prostě masové kuličky uvařte ve vývaru a vynechte wonton těsto – uberete na úsilí i kaloriích, ale vydatná chuť zůstane.
Postup přípravy
-
Na polévku očistěte jarní cibulky a nakrájejte je na 5cm kousky. Česnek oloupejte a podrťte, zázvor nakrájejte na 5mm plátky. Vsypte vše do hrnce, osolte, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Ztlumte teplotu, přiklopte pokličkou a nechte na mírném stupni probublávat.
-
Mezitím připravte kuličky. Jarní cibulky očistěte a nasekejte nadrobno, promíchejte v míse s masem a zbylými surovinami tak, aby se vše dobře spojilo. Namočte si ruce a vytvarujte 24 kuliček.
-
Polévku sceďte, čirý vývar vlijte zpět do hrnce a vložte do něj masové kuličky. Vařte je asi 5 minut, až zesvětlají a vyplavou na hladinu. Mezitím očistěte pak choi salát, rozkrojte ho na čtvrtky, lusky nakrájejte šikmo na proužky a wonton těsto na 1cm nudličky. Vsypte vše do polévky, povařte ještě 1 minutu a podávejte.
Kuřecí polévka wonton 2
Zdroj: Je to tak snadné
Kuřecí polévka wonton 2
Zdroj:
Je to tak snadné